Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 7. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kasvis-tonnikala-munasalaatti

Kesä on herkullisten salaattien parasta aikaa. Ruokaisa salaatti riittää joko lounaaksi tai illalliseksi lämpiminä päivinä. Salaateista saat paljon vitamiineja ja muita terveyttä edistäviä aineita, joten siksikin niitä kannattaa suosia.







Kasvis-tonnikala-munasalaatti

1-2 ruukkua Romaine-salaattia
3 keitettyä (7 min) munaa
1 pikkutomaattimixrasia
kivettömiä mustia oliiveja
tuoreita herneitä
2 tlk tonnikalaa
ruohosipulia

Kastike

1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 tl vaaleaa viinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Huuhdo salaatti salaattilingossa, valuta ja linkoa vesi pois. Kuori ja halkaise munat. Huuhdo ja halkaise tomaatit. Suikaloi salaatti ja levitä salaattivadille. Lisää salaatille ensin tomaatit, oliivit ja herneet. Avaa tonnikalatölkit ja valuta neste pois. Lusikoi tonnikala salaatin reunoille ja lisää munanpuolikkaat. Ripottele päälle runsaasti ruohosipulisilppua. Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin ja hölskytä kastike hyvin. Valele kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua.

Kasvis-tonnikala-munasalaatti


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti