Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 10. 2017 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kasvis-nakkivokki

Kun lasten ja isompienkin nälkäiset suut huutavat illalla ruokaa, kasvis-nakkivokki on silloin nopea ratkaisu. Ruoanvalmistus vie noin vartin ja masut täyttyvät maukkaalla ruoalla. Ja kaikilla on hyvä mieli.











Kasvis-nakkivokki

4 annosta

1 pkt (300 g) kuorettomia nakkeja
öljyä
1 ps (500 g) wok-vihanneksia
2 dl kasvislientä fondista
1 rkl limettimehua
soijakastiketta
makeaa chilikastiketta
tuoretta korianteria tai persiljaa

Tarjoiluun

riisi- tai muita nuudeleita

Halkaise nakit pitkittäin ja viipaloi ne. Kuumenna öljyä wokissa tai paistokasarissa. Paista nakkipalat ja siirrä lautaselle. Lisää pannulle vihannekset ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää nakit sekä mikroaaltouunissa kuumennettu kasvisliemi. Mausta limettimehulla sekä soija- ja makealla chilikastikkeella makusi mukaan. Pane nuudelit kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle ja anna nuudeleiden pehmetä noin 3 minuuttia. Valuta nuudelit ja jaa ne syville lautasille. Lisää päälle kasvis-nakkivokkia. Viimeistele annokset hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti