Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 3. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Katkarapu-avokadosalaatti

Olemme mieheni kanssa avokadon ystäviä ja teemme muutaman kerran kuussa jotain avokadoista. Usein ostamme neljä syöntikypsää avokadoa kerrallaan. Aina ne eivät ole hyviä, vaikka kuinka tarkkaan yrittää valita, mutta toisinaan ne ovat juuri sopivan kypsiä. Tällä kertaa ne olivat hyviä ja tein tällaiset salaatit. Hyvältä maistui, joten suosittelen muillekin avokadojen ja katkarapujen ystäville viikonloppuherkuksi.

 

 

 

 

Katkarapu-avokadosalaatti

2 annosta

noin 500 g kuorimattomia katkarapuja
2 avokadoa

Kastike

1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl raejuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl juoksevaa hunajaa

Viimeistelyyn

makeaa chilikastiketta tms.
tuoretta korianteria

Sulata katkaravut jääkaapissa yön yli ja perkaa ne, kun alat valmistaa salaattia. Halkaise avokadot, poista siemenet, irrota ruokalusikalla hedelmälihat ja leikkaa ne ohuehkoiksi lohkoiksi. Asettele lohkot ja katkaravunpyrstöt kuvan tapaan. Sekoita kastike ja tarkista maku mieleiseksesi. Lisää kastike ja tipottele mausteeksi vielä makeaa chilikastiketta. Lisää annoksille huuhdottuja ja talouspaperilla kuivaksi taputeltuja korianterinlehtiä.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti