Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 6. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Katkarapu-avokadosalaatti

Katkarapusalaatti maistuu aina katkarapujen ystäville, jos sitä on saatavissa ravintolasta tai delistä. Salaatti on todella helppoa tehdä kotonakin ja meillä sitä tehdään silloin tällöin. Lisäsin salaattiin tällä kertaa vielä avokadoja, mikä teki siitä tuhdimman pääruokasalaatin. Salaatinkastike on tärkeä osa salaattia, koska se kruunaa salaatin maun.


Katkarapu-avokadosalaatti

2 annosta

1 ruukku salaattia tai eri salaattilajikkeita
3 tummakuorista avokadoa
1 ps (400 g) pakastekatkarapuja sulatettuna ja valutettuna
1 sitruuna

Kastike

1 dl turkkilaista jogurttia tai kookosmaitoa tai -kermaa
1/2 dl ketsuppia
1 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 tl paprikajauhetta
2 tl sitruunamehua
tujaus punaista tabascoa
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Huuhdo ja linkoa salaatti salaattilingossa. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi avokadot. Jaa salaatinlehdet ja avokadoviipaleet kahdelle lautaselle. Lisää katkaravut. Leikkaa annoksille pari sitruunalohkoa. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarkista kastikkeen maku ja lisää halutessasi mausteita ja suolaa. Jaa kastike salaattiannoksille.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti