Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 2. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Katkarapu-kasvissalaatti

Usein perjantaina tekee mieli jotain erityisen herkullista ruokaa viikonlopun alkamisen kunniaksi. Katkarapusalaatti on juuri sellainen ruoka hyvän patongin ja valkoviinin kanssa nautittuna. Salaatissa saa olla reilusti katkarapuja, koska niistähän katkarapujen ystävät suuresti nauttivat.






Katkarapu-kasvissalaatti

4 annosta

1 kerä tai ruukku lehtisalaattia
1/2 kurkkua
puolikkaat punaista ja keltaista paprikaa
3 isoa kypsää tomaattia
2 syöntikypsää avokadoa
200 g isoja katkaravunpyrstöjä/annos
herneenversoja tai tuoretta yrttiä, esim. korianteria

Kastike

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 limetin mehu
noin 2 tl kotimaista hunajaa
noin 1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
noin 1 dl rypsiöljyä

Tarjoiluun

patonkia

Tee nämä asiat etukäteen: pane katkaravut jo edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan ja valmista kastike makuuntumaan ennen salaatin valmistusta. Sekoita kastikkeen ainekset, öljy viimeisenä, kun hunaja ja suola ovat liuenneet limettimehuun. Tarkista kastikkeen maku ja lisää makeutta ja suolaa halutessasi.
Huuhtele ja linkoa salaatinlehdet salaattilingossa.
Revi salaatinlehdet neljälle, syvälle lautaselle.
Pese ja kuivaa kurkku, paprikat ja tomaatit.
Leikkaa kurkku vinoittain, suikaloi paprikat ja lohko tomaatit. Lisää ne lautasille.
Huuhdo ja kuivaa avokadot ja halkaise ne pitkittäin. Poista kivet ja lisää puolikkaat annoksille.
Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut salaattien keskelle.
Lusikoi kastiketta salaateille.
Viimeistele annokset herneenversoilla tai korianterin lehdillä.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti