Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Katkarapu-kikhernekeitto

Huomenna on taas perjantai ja edessä odotettu viikonloppu. Perjantai-illan herkullinen keitto syntyy nopeasti, eikä työviikon jälkeen tarvitse seistä pitkään lieden ääressä. Tarjoa keiton kanssa hyvää, tuoretta leipää.








Katkarapu-kikhernekeitto

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala juuriselleriä
2 porkkanaa
4 dl kalalientä fondista
1/2 tl kurkumaa
noin 1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tlk (400/265 g) keitettyjä kikherneitä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 ps (300) isoja katkarapuja
tilliä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa juuriselleri ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna kalaliemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja mausteet sekä huuhdotut ja valutetut kikherneet. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet sopivasti. Kaada kattilaan kookosmaito ja katkaravut. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila levyltä. Anna keiton hautua kannen alla, kunnes katkaravut ovat läpikuumenneet. Tarkista maku. Viimeistele tillillä.

Pssst! Voit korvata katkaravut lohikuutioilla tai kevyesti paistetuilla broilerisuikaleilla.

Ohje Tiia Koskimies.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti