Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 5. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Katkarapu-sieni-kasvissalaatti

Kulholliset maukasta salaattia on hyvä päivällisruoka. Salaattien tekemisessä mielikuvitus saa vapaasti lentää. Kokoa reilun kokoiset ryhmäsalaattikulhot mieluisista aineksista ja kruunaa salaatit hyvällä sipulin marinadikastikkeella.

 

 

 

 

 

Katkarapu-sieni-kasvissalaatti

2 annosta

Marinoitu sipuli

1 sipuli
2 tl valkoviinietikkaa
2 rkl limettimehua
noin 1 tl hunajaa
noin 3 rkl rypsi- tai muuta ruokaöljyä
noin 1/4 tl mineraalisuolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi

noin 200 g isoja katkaravunpyrstöjä
1 rasia ruskeita herkkusieniä
1 keskikokoinen parsakaali
10 miniluumutomaattia
ruohosipulia
tuoretta yrttiä, tässä lipstikkaa

Kuori sekä halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane sipuli kannelliseen purkkiin ja lisää purkkiin marinadin ainekset. Sekoittele lusikalla ja tarkista maku. Sulje purkki kannella ja hölskyttele välillä sillä aikaa, kun valmistelet salaattia.
Ota pakastimesta katkaravut ja pane ne siivilään. Huuhdo katkarapuja lämpimällä vedellä hetki, että sulaminen alkaa. Pane siivilä kulhon päälle valumaan.
Huuhdo herkkusienet hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi paistinpannulle. Lisää vähän öljyä sienille ja paista ne. Mausta sienet lopuksi suolalla ja mustapippurilla
Pane kattilan pohjalle pari senttiä vettä kuumenemaan. Huuhtele parsakaali ja halkaise se. Kun vesi kiehuu, lisää suolaa ja parsakaali. Keitä noin 6 minuuttia. Kaada parskaali lävikköön ja huuhdo nopeasti kylmällä vedellä, valuta.
Pese sekä kuivaa tomaatit ja halkaise ne pituussuuntaan.
Hienonna ruohosipulia.
Kokoa salaattit kahteen kulhoon. Lisää keskelle marinoitu sipuli ja lusikoi kastiketta salaateille. Ripottele päälle ruohosipulia ja viimeistele mieleiselläsi yrtillä.


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti