Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 8. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Katkarapukasari kahdelle

Katkarapukasari on ihana aikuisten iltapala patongin ja hyvän valkoviinin kera vaikka kesäillan päätteeksi.

Kasari valmistuu tuossa tuokiossa. Tärkeintä katkarapukasarin valmistamisessa on, että katkaravut sulatetaan kasarissa ja kuumennetaan lopuksi nopeasti. Niiden ei saa antaa missään nimessä kiehua kuiviksi. Katkarapujen sulamisliemi on maukasta, ja siihen kastetaan patonkia. Viiniksi katkarapukasarille sopii esimerkiksi alsacelainen valkoviini Pfaff Special 2013 (hinta 9,99 €).

Joissakin ohjeissa olen huomannut todella runsaan voin käytön, mutta omasta kasaristani tulee aivan riittävän täyteläistä ja maukasta. Marketeista löytyy valmista sitruunavoita, halutessasi voit käyttää sen asemesta valkosipulivoita.


Katkarapukasari

2 annosta

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
50 g sitruunavoita
500 g kuorittuja, isoja katkaravunpyrstöjä
1-2 rkl makeaa chilikastiketta
(chiliä tai tabascoa maun mukaan)
ruohosipulia ja tilliä hienonnettuna

Tarjoiluun

pakastettuja yrttivoipatonkeja

Pane ensin uuni kuumenemaan patonkeja varten ja paista patongit. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja voi paistokasarissa tai pannulla. Lisää sipulisilput ja paista ne kuultaviksi ja pehmeiksi. Lisää kasariin jäiset katkaravut ja anna niiden sulaa ja kuumentua kunnolla, välillä sekoitellen. Älä jätä katkarapuja kiehumaan, etteivät ne sitkisty. Mausta katkaravut ja jaa lautasille liemineen. Ripottele ruohosipuli-tilliseosta päälle. Tarjoa lämpimän patongin ja hyvän valkoviinin kanssa.

Pssst!
Voit tarjota katkarapukasarin myös vaikka jasmiini- tai basmatiriisin kanssa. Valmista kasari silloin pyrstöllisistä, isoista katkaravuista.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti