Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 6. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Katkarapukastike spagetille

Tämän katkarapukastikkeen valmistat kädenkäänteessä vaikka arki-iltana töiden jälkeen. Se valmistuu melkein samaan aikaan spagetin kanssa.








Katkarapukastike spagetille

4 annosta

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1-2 annosrasiaa kasvisfondia
1/2 tl kurkumaa
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
250 g isoja pakastekatkaravunpyrstöjä
mustapippuria myllystä
(suolaa)
ruohosipulia hienonnettuna

Tarjoiluun

täysjyväspagettia
parmesaania vastaraastettuna

Kuumenna pastavesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja pane spagetti kuumenemaan, keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista ne pehmeiksi rypsiöljyssä pannulla. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada pannulle vesi sekä kerma ja kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Lisää fondi, kurkuma ja chilikastike. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää kastikkeeseen katkaravut ja kuumenna kastike, että katkaravut lämpenevät, älä keitä. Mausta vielä mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, riippuen kasvisfondin määrästä. Lisää kastikkeeseen reilusti hienonnettua ruohosipulia. Raasta parmesaania tarjoiluun.

DSC_0007


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti