Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 1. 2013 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Kauden jälkiruoka – appelsiiniherkku

Talven appelsiinikausi on parhaimmillaan. Nauti nyt appelsiineista, myös vastapuristettuna tuoremehuna ja jälkiruoissa. Ohessa olevan appelsiiniherkun voit valmistaa myös välipalaksi lapsille ja ottaa annoksen mukaasi töihin.

Myös hedelmäsalaatit ovat ihania näin talvella, kun tuontihedelmiä on runsaasti saatavilla. Valmista vaikka appelsiineista, ananaksesta, omenista ja banaaneista raikas ja vitamiinirikas jälkiruoka- tai välipalasalaatti!








Appelsiiniherkku

4 annosta

4 appelsiinia
1 1/2 dl paahdettuja
1 prk (200 g) raejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä

Kuori ja paloittele appelsiinit. Sekoita raejuusto, rahka ja sokerit keskenään. Lisää seokseen appelsiinipalat, mutta jätä osa koristeluun. Jaa jälkiruoka neljään kulhoon ja ripottele päälle pähkinät, koristele appelsiinilla.


Aiheet: , , , , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti