Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Sakari Majantie Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kauraiset porkkanasämpylät

Kun alkaa tehdä mieli sämpylöitä, ota tästä maukas ohje. Kaura on nyt tiedetty erittäin terveelliseksi viljaksi, joten siitä kannattaa leipoa. Kaurasämpylöiden ja -leivän makukin on erinomaisen hyvä.



Kauraiset porkkanasämpylät

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai sokeria
3 dl porkkanaraastetta
noin 10 dl kauraista sämpyläjauhoa
50 g rypsiöljyä tai voita sulatettuna

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola sekä hunaja tai sokeri. Sekoita ja lisää huoneenlämpöinen porkkanaraaste sekä puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta taikinaan loput jauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy tai jäähtynyt voi. Vaivaa, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa, lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja jaa samansuuruisiksi paloiksi. Leivo palat sämpylöiksi. Anna niiden kohota pelleillä liinan alla. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Kiertoilmauunissa voit paistaa 25 astetta miedommassa lämpötilassa. Halkaise sämpylät lämpiminä.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti