Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 9. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kermainen tattikastike spagetille

Kuuman ja enimmäkseen kuivan kesän jälkeen ei olisi uskonut, miten runsaasti sieniä alkoi putkahdella maasta. Nyt taitaa olla ennätyksellinen tattivuosi. Suureksi ilokseni pihamaaltamme, tammen alta löytyi reilusti herkkutatteja, joita on riittänyt myös pakastettavaksi. Voitatteja meillä on joka syksy, niitäkin nyt tavallista enemmän. Niitä olen pakastanut, ja jossain vaiheessa teen niistä maukkaita keittoja tai piiraita.

Muutamasta herkkutatista valmistin kastikkeen spagetille. Ja kyllä se maistui ihanalta.

Kermainen tattikastike spagetille

n. 1 litra herkkutatteja, perattuna, paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
rypsiöljyä
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
pieni loraus soijakastiketta, esim. Kikkoman
noin 1 1/2 dl vastaraastettua parmesaania
lehtipersiljaa hienonnettuna

Pane herkkutatit ja hienonnettu sipuli pannulle ja lorauta päälle vähän öljyä. Paista sekoitellen, kunnes sipuli ja tatit ovat pehmenneet. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Kaada pannulle vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja suolaa sekä pippuria maun mukaan. Kaada joukkoon pieni loraus soijakastiketta ja parmesaaniraaste. Sekoita ja anna kastikkeen kiehua alhaisella lämmöllä jonkin aikaa. Tarkista maku. Lisää lehtipersiljasilppua kastikkeeseen. Tarjoa spagetin tai muun pastan kanssa.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti