Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 7. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kesäinen kasvispannu

Kesäkurpitsa on hyvä kasvisruokien aines. Se sopii mainiosti helppoon ja maukkaaseen kasvispannuun, joka maistuu ihan sellaisenaankin tai lisäkeruokana paistetulle lihalle tai kalalle.

Kasvispannu

rypsiöljyä
2  sipulia suikaloituna
muutamia valkosipulinkynsiä viipaloituna
1 keskikokoinen kesäkurpitsa kuutioituna
1 paprika suikaloituna
muutamia aurinkotomaatteja suikaloituna
1 rkl kapriksia
suolaa
mustapippuria myllystä
timjamia
oreganoa
tuoreita yrttejä maun mukaan

Lisää isohkolle pannulle, paistokasariin tai kattilaan öljyä ja paloitellut kasvikset, kaprikset ja mausteita maun mukaan. Paista välillä käännellen. Älä ylipaista, koska kasvikset ovat herkullisimmillaan al dente, jolloin niissä on purtavaa. Silppua pinnalle tuoreita yrttejä tai persiljaa. Herkuttele sellaisenaan tai tarjoa likäkeruokana.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti