Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 6. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kesämökin pyttis

Mökkimme on oikea vanhanajan mökki, ilman suurempia ylellisyyksiä, kaasulla toimiva jääkaappi sentään on. Mökillämme tehdään ruokaa joko keittiönurkkauksen kaasukeittimellä tai ilmasta riippuen nuotiolla grillaten, savustaen, paistaen tai keittäen. Saaressa syödään paljon kalaa, heinä-elokuussa sieniä. Peruna on ruokien perusta, niitä keitetään lähes joka päivä.

Tähteeksi jääneistä perunoista tehdään yleensä pyttipannua. Lapsuusmökilläni äitini teki joskus tähdeperunoista illalla voileipiä. Perunoita viipaloitiin ruisleiville, päälle ripoteltiin suolaa ja ruohosipulia. Hyvältä maistui iltateen kanssa.


Kesämökin pyttipannu

1 sipuli hienonnettuna
keitettyjä perunoita kuutioituna
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
oreganoa
lenkki- tai muuta makkaraa kuutioituna
runsaasti ruohosipulia

Tarjoiluun

puolukkahilloa
kurkkusalaattia
makeaa sinappia
ruisleipää

Paista sipuli ja perunat parissa tilkassa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Lisää pannulle makkarakuutiot ja kuumenna hyvin. Lisää pyttikseen runsaasti hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa puolukkahillon, kurkkusalaatin, sinapin ja ruisleivän kanssa. Huom. Voit tehdä pyttiksen myös nuotiolla muurikassa, jos siihen on mahdollisuus mökilläsi.

Tähdeperunoista syntyy maukas pyttis mökin lounaaksi.

Mökillämme syödään paljon kalaa ja perunaa.

Kun mökin lähimetsästä löytyy sieniä, silloin herkutellaan perunoilla ja sienisoosilla.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti