Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kinkku-hernekastike pastalle

Hyvä ja helppo pastankastike, josta koko perhe tykkää. Kastike valmistuu alta aikayksikön, samoin pasta, jos käytät tuorepastaa, eikä kuivapastankaan valmistus kestä kauan. Pane pastavesi kiehumaan samantien, kun aloitat kastikkeen valmistuksen.








Kinkku-hernekastike pastalle

sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 1/2-2 rkl vehnäjauhoa
4-5 dl maitoa (kuumennettuna)
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl sinihomejuustoa (esim Aura-murua)
3 dl kinkkusuikaleita (esim. Kartanon kinkkusuikaleita tai suikaloitua palvikinkkua)
1 dl pakasteherneitä

Tarjoiluun

1 pkt tuorepastaa, esim. pinaattifettuccinea
Grana Padano -juustoa vastaraastettuna

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Lorauta rypsiöljyä pannulle ja kuullota sipulisilput siinä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Anna kastikkeen kiehua hetki ja mausta sitten sekä lisää juustomuru, kinkkusuikaleet ja herneet. Sekoita ja keitä parisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa sekä pippuria. Tarjoa vastakeitetyn pastan ja juustoraasteen kanssa.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti