Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 1. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kirjolohta ja papu-hernesalaattia

Kotimainen kala on mielestäni aina parempi vaihoehto kuin tuontikala. Kotimaisesta kirjolohifileestä leikatut palat valmistuvat pannulla tai uunissa nopeasti, lisäkkeeksi riittää mieluisa salaatti. Mielestäni aterialle ei tarvita läheskään aina perunaa tai riisiä lisäenergiantuojaksi, ellet tee raskasta fyysistä työtä.





Lohta ja papu-hernesalaattia

2-4 annosta

kotimaista, nahallista kirjolohifileetä 200 g/henki
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
voita
rypsiöljyä

Kastike

2 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
50 g Feta-juustoa hienonnettuna
1 rkl ruohosipulia
ripaus suolaa
1 tl juoksevaa hunajaa
musta- tai valkopippuria myllystä

Papu-hernesalaatti

1 tlk isoja voipapuja huuhdottuna ja valutettuna
1 ps pakasteherneitä sulatettuna
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
muutama tippa juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria myllystä

Mausta kirjolohipalat ja paista ne voi-öljyseoksessa nahkapuolelta ensin ja sitten toiselta puolelta. Sekoita kastike. Kaada pavut ja herneet kulhoon. Sekoita kastike, tarkista vielä maku mieleiseksesi ja lisää papu-herneseokseen. Salaatti olisi hyvä tehdä jo etukäteen, että se saisi maustua ennen tarjoilua.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti