Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 3. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kismet-kakku – juhlien kuningatar

Tein Kismet-kakusta tavallista suomalaista täytekakkua korkeamman. Se on juhlien herkullinen kuningatar, josta kaikki haluavat saada palan. Kismet-kakku sopii juhlaan kuin juhlaan, myös pääsiäisen kahvipöytään. Koristele kakku silloin pääsiäisen henkeen erilaisilla pääsiäisen suklaanamuilla.

Kismet tuli Fazerin valikoimaan vuonna 1974. Viime vuosina Kismetiin on tullut uusia houkuttelevia makuja.






Kismet-kakku

noin 25 annosta

Pohja x 2

1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 isoa munaa
1 1/2 dl sokeria

Täyte

4 Marianne-Kismetiä (tai muuta Kismet-makua)
2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Kostutus

3 dl täysmaitoa
1 rkl vaniljasokeria

Päälle

1 prk (450 g) kirsikkahilloa

Kuorrutus

2 levyä (à 125 g) taloussuklaata (cooking chocolate)
50 g voita huoneenlämpöisenä
2 rkl ruokosokerisiirappia

Koristeeksi

suklaanmakuisia koristerakeita tai
Kismet-palloja tai
pieniä sulkaisia pääsiäismunia

Valmista pohjat. Pane uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa kuiva-aineseos vaahtoon ja sekoita taikina varoen tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia uunista riippuen, kokeile tikulla kypsyys. Valmista toinen pohja. Kumoa pohjat hieman jäähtyneinä. Leikkaa kakkupohjat kahdeksi levyksi.
Valmista täyte. Murenna Kismetit kulhoon ja lisää rahka sekä sokeri. Sekoita sauvasekoittimella. Vaahdota kerma ja lisää vaahto seokseen kolmessa erässä.
Täytä kakku. Pane yksi kakkulevyistä reilun kokoiselle kakkuvadille. Suojaa vadin reunat leivinpaperisuikaleilla. Kostuta pohja ja levitä sille kolmasosa kirsikkahillosta sekä kolmasosa täytteestä. Nosta päälle toinen pohja, kostuta ja levitä hillo sekä puolet lopusta täytteestä. Lisää kolmas pohja, säästä tasainen pohja päällimmäiseksi. Kostuta, levitä hillo ja loput täytteestä. Nosta kakulle viimeinen pohja paistopinta ylöspäin ja kostuta pohja hyvin. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle sopivan kokoinen paino. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Viimeistele kakku.Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa mieluiten teräskulhoon ja nosta hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle. Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä, eikä suklaan joukkoon saa päästä vettä. Kun suklaa on sulanut, ota kulho pois kattilalta ja sekoita suklaaseen huoneenlämpöinen voi sekä siirappi. Jäähdytä kuorrutus usein sekoittaen, kunnes se on selvästi jähmettynyt. Levitä kuorrute kakulle heti, ettei se mene liian kovaksi. Jos niin pääsee käymään, voit lämmittää sitä hiukan vesikattilan päällä samalla sekoittaen, kunnes kuorrute on sopivaa levitettäväksi. Ripottele kakun päälle koristerakeita. Säilytä kakku kakkukuvun alla viileässä, mutta ota se huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Pssst! Muhkea suklaakakku on tavallista kakkua paljon korkeampi. Jos haluat samanlaisen, mutta matalamman kakun, valmista se yhdestä pohjasta ja leikkaa se kolmeen osaan. Vähennä täytteen määrää noin kolmasosalla. Ja kuorrutetta puolella. Kostutukseen riittää silloin myös 1 1/2 dl maitoa.


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti