Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 1. 2018 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Klassikkoruokia – reseptit ja kiehtovat tarinat

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen on äärettömän tuottelias ruokajuttujen ja -kirjojen tekijä. Jos nyt voi edes sanoa, niin tälläkin kertaa hän on taas ylittänyt itsensä tehtyään Klassikkoruokia-kirjan, jossa on 50 klassikkoruoan reseptin lisäksi näiden ruokien kiehtovat tarinat.

On mielenkiintoista lukea, millaisessa tilanteessa kyseinen, kenties vuosisatojen ajan suosikkina säilynyt resepti on syntynyt. Nämä tarinat löytyvät Tiina Rantasen mainiosta kirjasta. Kirjassa on sekä koti- että ulkomaisia klassikoita. Kaikille ruoanlaittoa intohimolla harrastaville suosittelen lämpimästi Tiinan kirjaa.
Suurena sipulikeiton ystävänä aion tehdä taas pitkästä aikaa kuorrutettua sipulikeittoa, ranskalaisittain Soupe à l’oignon, jonka tarina liittyy Pariisiin ja vanhoihin tukkuhalleihin, jonne yökyöpelit menivät tuota yksinkertaista herkkukeittoa syömään. Hallit purettiin suuresta vastustuksesta huolimatta vuonna 1971.

Tiina Rantanen postailee ahkerasti Himahella-ruokaohjeitaan ja -juttujaan myös Umami.fi:n Facebook-sivulle.

Julkaisija kertoo

Laadukkaat klassikkoreseptit herkullisten tarinoiden kera

Kuka oli Jansson, joka lankesi kiusaukseen? Mikä oli kaneliässien salainen viesti? Millä Lady Macbeth tainnutti vanginvartijat? Ja miksi Mannerheim vei vorshcmack-reseptinsä Savoyhin?
Tiina Rantasen, tunnetun ruokatoimittajan kirjassa on yli 50 laadukasta klassikko-ohjetta juomasuosituksineen. Kaikkiin liittyy myös pala viihdyttävää kulttuurihistoriaa.

Kirjan tiedot

Tiina Rantanen
Klassikkoruokia Reseptit & tarinat
Sivuja 142
Hinta 25,90 €
Kuvitettu
Kirjastoluokka: 68.2
ISBN 9789511317975
Julkaisuaika 2018
Julkaisija Otava


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti