Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 4. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kokonainen yrttimaustettu kananpoika padassa

Kokonainen lintu pääsiäispöydässä on juhlavan näköinen. Huomasin ilokseni kaupassa käydessäni valmiiksi yrttimaustetun kananpojan, joka oli jopa hyvin edullinen. Niinpä kananpoika lähti mukaan. Valmistin sen omalla tavallani ja maukasta tuli.

Mieheni leikkasi jokaiselle sopivat palat maukkaasta kananpojasta, jonka kanssa nautimme sienirisottoa ja raikasta vihersalaattia. Yksinkertaista, mutta niin hyvää.

Kokonainen yrttimaustettu kananpoika padassa

1 (n. 1,45 kg) Juhlapöydän kananpoika (Lidl, 4,99 euroa/kg)
1 pieni suolattu sitruuna (säilyke) tai 1 lohko (itse säilötty)
1/2 l vahvaa kanalientä kuutioista (2 kuutiota)

Pane kananpoika pataan rintapuoli ylöspäin. Hienonna suolattu sitruuna (vaihtoehtoisesti voit pyyhkiä kananpojan pintaan raastettua sitruunankuorta). Ja nosta pata 200-asteiseen uuniin. Paista ensin noin 30 minuuttia ilman kantta, että pinta saa kauniisti väriä. Nosta pata uunista ja käännä kananpoika niin, että rinta on padan pohjaa vasten, jolloin rintalihat ja koivet saavat paljon makua liemestä. Kaada kuuma kanaliemi kattilaan ja peitä pata kannella. Kypsennä kananpoikaa vielä noin 1 1/2 tuntia 150-asteisessa uunissa. Tarjoa esimerkiksi sienirisoton (Lidl, valmis seos pussissa, keitetään 18 min.) ja vihreän salaatin kanssa.

 

Pssst! Siivilöi ja säästä broilerin liemi. Poista jäähtyneen liemen pinnalta rasva. Voit pakastaa liemen ja käyttää sen kastikkeiden tai keiton pohjana.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti