Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Sakari Majantie Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kurpitsakeitto

Puutarhoissa, markettien vihannestiskeillä tai torikojuissa kurpitsat loistavat oransseina ja kutsuvina. Tee keittoa vaikka iso kattilallinen ja pakasta osa. Voit halutessasi keittää kurpitsaa kuutioina pienessä vesimäärässä ja pakastaa kuutiot sellaisenaan, jolloin voit talvellakin tehdä samettisen pehmeää ja maukasta keittoa.




Kurpitsakeitto

6-8 annosta

1,350 g myskikurpitsa tai oranssia talvikurpitsaa
1 l vettä
2 rkl kanaliemifondia tai -kuutiota
1/2-1 rs ruohosipulituorejuustoa
noin 1 tl suolaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria myllystä
(1 rkl vehnäjauhoja)
timjaminlehtiä

Kaavi kurpitsapalasta siemenet pois. Leikkaa kurpitsa pienempiin lohkoihin ja kuori ne. Pane vesi kiehumaan. Kuutioi kurpitsa ja lisää lohkot kattilaan. Lisää fondi tai liemikuutiot. Keitä kypsäksi ja soseuta samettiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja kuumenna keitto. Mausta suolalla, jeeralla ja pippurilla. Jos haluat keitosta sakeamman, sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan ja lisää suurus ohuena nauhana keittoon samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Tarjoa keiton kanssa krutonkeja.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti