Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 11. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Sakari Majantie Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kurpitsakeitto

Markettien vihannestiskeillä tai torikojuissa kurpitsat loistavat oransseina ja kutsuvina. Tee keittoa vaikka iso kattilallinen ja pakasta osa. Voit halutessasi keittää kurpitsaa kuutioina pienessä vesimäärässä ja pakastaa sellaisenaan, jolloin voit talvellakin tehdä samettisen pehmeää ja maukasta keittoa.




Kurpitsakeitto

6-8 annosta

1,350 g oranssia talvikurpitsaa
1 l vettä
2 rkl kanaliemifondia tai -kuutiota
1/2-1 rs ruohosipulituorejuustoa
noin 1 tl suolaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria myllystä
(1 rkl vehnäjauhoja)

Kaavi kurpitsapalasta siemenet pois. Leikkaa kurpitsa pienempiin lohkoihin ja kuori ne. Pane vesi kiehumaan. Kuutioi kurpitsa ja lisää lohkot kattilaan. Lisää fondi tai liemikuutiot. Keitä kypsäksi ja soseuta samettiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja kuumenna keitto. Mausta suolalla, jeeralla ja pippurilla. Jos haluat keitosta sakeamman, sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan ja lisää suurus ohuena nauhan keittoon samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Tarjoa keiton kanssa krutonkeja.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti