Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 11. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kurpitsasosekakku

Viikonlopun kahveille teki mieli jotain hyvää ja leivoin kuivakakun, jonka mehöittäjäksi lisäsin kurpitsasosetta. Kurpitsasosetta kannattaa muutenkin tehdä ja pakastaa, jolloin soseesta on helppo tehdä nopeasti keittoa talven mittaan.

 

 

 

 


Kurpitsasosekakku

150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl pekaani- tai saksanpähkinää rouhittuna
2 dl talvi- tai myskikurpitsasosetta

Vuokaan

1 rkl voita sulatettuna
mantelijauhetta tai kookoshiutaleita

Leikkaa voipala kulhoon lämpenemään. Lisää pehmeään voihin sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon ja vatkaa hyvin. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja mausteet astiaan ja sekoita lastalla hyvin keskenään. Sihtaa ne vaahtoon ja sekoita varoen. Lisää pähkinärouhe ja kurpitsasose lopuksi taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Sulata vuokaa varten voi ja levitä pullasudilla vuokaan. Jauhota vuoka mantelijauholla tai kookoshiutaleilla. Lisää taikina vuokaan ja tasoita pinta, vedä lastalla keskelle vako. Nosta vuoka 200-asteisen uunin ritilälle uunin alaosaan ja paista noin 50 minuuttia, kokeile tikulla kypsyys. Nosta kakku jäähtymään ja kumoa lopuksi vuoasta. Voit halutessasi sihdata kakulle tomusokeria tai tehdä esim. kanelisen sokerivesikuorrutuksen ja viimeistellä pähkinärouheella. Nosta kakku tarjoiluvadille ja leikkaa viipaleiksi.Tarjoa hyvän kahvin kanssa.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti