Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 11. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Sakari Majantie Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kurpitsasosekeiton aika

Oranssina loistavat kurpitsat houkuttelevat markettien vihanneslaareissa. Talvikurpitsasta valmistuu helposti herkullinen sosekeitto, josta lapsetkin pitävät todella paljon. Kurpitsasosekeitto sopii myös juhla-aterian alkukeitoksi.





Kurpitsasosekeitto

6-8 annosta

lohko (noin 1,5 kg) oranssia talvikurpitsaa
noin 1 l vettä
2 rkl kanaliemifondia tai -kuutiota
1 rs (200 g) ruohosipulituorejuustoa
noin 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria myllystä
(1 rkl vehnäjauhoja)
suolaa

Kaavi kurpitsapalasta siemenet pois. Leikkaa kurpitsa pienempiin lohkoihin ja kuori ne. Pane vesi kiehumaan. Kuutioi kurpitsa ja lisää lohkot kattilaan. Lisää fondi tai liemikuutiot. Keitä kypsäksi ja soseuta samettiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja kuumenna keitto. Mausta jeeralla ja pippurilla. Jos haluat keitosta sakeamman, sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan ja lisää suurus ohuena nauhan keittoon samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Tarkista keiton maku ja mausta halutessasi lisää. Tarjoa keiton kanssa krutonkeja, joko itse paahdettuja tai valmiita, rapeita.

Pssst! Voit paahtaa kurpitsansiemenet pannulla ja tarjota niitä terveellisinä naposteltavina.

Pssst! Leikkaa päivän vanhasta patongista tai ranskanleivästä kuutioita. Lisää paistinpannulle hiukan rypsiöljyä ja paahda leipäkuutiot kauniin ruskeiksi. Voit lisätä pannulle myös pinjansiemeniä. Mausta krutongit mieleiselläsi yrttimausteella, jos haluat.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti