Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 8. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kylmäsavulohi-hernekastike spagetille

Spagetti kaipaa maukkaan kastikkeen. Tämä kastike valmistuu melkein samaan aikaan spagetin kanssa eli nopeasti. Arki-iltana on  hyvä, ettei tarvitse seistä liian pitkään lieden ääressä töiden jälkeen.

Kylmäsavulohi antaa kastikkeeseen paljon makua, eikä suolaakaan tarvitse lisätä. Tuore tai pakastettu ruohosipuli viimeistelee maun ja annokset.







Kylmäsavulohi-hernekastike spagetille

6 annosta

1-2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 tetra (500) paseerattua tomaattia
vettä
2 pkt kymäsavulohiviipaleita
mustapippuria myllystä
(chilikastiketta)
2-3 dl pakasteherneitä
nippu ruohosipulia

Tarjoiluun

100 g/annos täysjyväspagettia

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista sipulit pehmeiksi esim. kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti, täytä tetra vedellä ja kaada sekin kattilaan. Viipaloi kylmäsavulohi, lisää kattilaan ja rouhi mausteeksi mustapippuria ja, jos haluat lisää kastikkeeseen esim. makeaa chilikastiketta makusi mukainen määrä. Anna kastikkeen kiehua alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää herneet ja anna niiden kuumeta. Hienonna ruohosipuli ja lisää sitä reilusti kattilaan, mutta jätä ruohosipulia myös annosten viimeistelyyn. Tarkista vielä maku. Tarjoa vastakeitetyn täysjyväspagetin kanssa.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti