Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 5. 2016 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lämmin lohisalaatti

Ostin tänään ison lohifileen, josta ajattelin tehdä ainakin kolmea erilaista ruokaa. Ensimmäinen ruokalaji oli tänään tarjoamani lämmin lohisalaatti. Lopun fileen leikkasin kahteen palaan ja pakastin. Koostin lohisalaatin aineksista, joita kaapeista löytyi ja lopputulos oli erittäin maukas, täytyy myöntää, sain kehujakin :).

Tällaisen salaatin voit itsekin tehdä niistä aineksista joita sinun varastoistasi löytyy, mutta kaali on hyvä pohja joka tapauksessa. Ja taas oli kastikkeessa tämänkin salaatin maun salaisuus. Limettimehu, soijakastike ja makea chilikastike on mainio yhdistelmä! Siihen voit aina lisätä tavallista rypsiöljyäkin, jolloin kastike sopii monenlaisiin salaatteihin ja wokkiruokiin.





Lämmin lohisalaatti

3-4 annosta

noin 300 g lohifileepala
öljyä
noin 1/4 varhaiskaalista suikaloituna
6 valkosipulinkynttä suikaloituna
1 keskikokoinen sipuli suikaloituna
pieni parsakaalinpää
1 ps (300 g) Talon vihanneksia, Findus
1 tlk (400 g) cannellini- tai muita papuja, esim. Bio Idea
pieni nippu tilliä

Kastike

1 limetin mehu (3-4 rkl)
1 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta

Irrota lohifileepalasta nahka ja kuutioi lohi. Kaada paistinpannulle tai wokkiin öljyä, kuumenna ja lisää suikaloidut kaali, valkosipulinkynnet ja sipuli. Paista lastalla sekoitellen kunnes ainekset vähän pehmenevät. Kuumenna vettä kattilassa ja lisää kiehuvaan veteen suolaa. Lisää kukinnoiksi paloiteltu parsakaali ja jäiset vihannekset kiehumaan. Kun vesi alkaa kiehua, laske siitä 5 minuutin kiehumisaika. Kaada valmiit kasvikset lävikköön tai siivilään valumaan. Kaada säilykepavut lävikköön ja huuhdo ne hyvin kylmällä vedellä, valuta. Lisää kuumat kasvikset ja pavut kaalin joukkoon ja nostele ainekset sekaisin kahdella lastalla. Paista lohikuutiot kypsiksi öljyssä. Valmista kastike. Lisää lohikuutiot lämpimän salaatin päälle. Kaada kastike salaatille ja lisää hienonnettua tilliä. Sekoita salaatti pohjia myöten, ennen annostelua tai tarjoilua. Salaatin voi tarjota myös kylmänä.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti