Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 2. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Leivo viikonloppuna ihania pikkuleipiä

Itse leivotut pikkuleivät ovat parhaita ja hyvän tuoksunkin saat kotiin samalla. Pienen vaivannäön jälkeen herkulliset pikkuleivät maistuvat kylmän maidon tai kahvin kera.











Kahden suklaan pikkuleivät

noin 40 kpl

200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
150 g taloussuklaarouhetta, esim. Fazer
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun

valkosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää suklaarouhe. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Pursota pyöreitä pikkuleipiä leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi ja anna jäähtyä tasaisella alustalla. Sulata valkosuklaa pakastepussin kulmassa, leikkaa pieni reikä ja pursottele pikkuleiville. Anna suklaan hyytyä täydellisesti. Nosta pikkuleivät esim. jääkaappiin, että koristelusuklaa jähmettyy nopeammin.

Pssst! Kertakäyttöiset pursotinpussit ovat käteviä pikkuleipien pursottamisessa.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti