Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 1. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Liha-juurespata

Talvisena viikonloppuna kaipaa jotain uunissa pitkään haudutettua maukasta pataruokaa. Padan muhimisen aikana voi tehdä viikkosiivouksen ja mennä vaikka hiihtolenkille. Kotiin tullessa vastaan tulee ihana ruoan tuoksu ja pehmeäksi hautunut liha ja makoisat juurekset maistuvat nälkäisille.

Olen tosi tyytyväinen emaloituun valurautapataani, jossa olen valmistanut paljon hyvää ruokaa. Pitkään hauduttamalla edullinen liha muuttuu mureaksi herkuksi. Lisäbonusta on se, että emalilla pinnoitettu pata on helppo puhdistaa.






Liha-juurespata

2 pkt karjalanpaistilihaa
rypsiöljyä paistamiseen
pala lanttua
pala juuriselleriä
1/2 palsternakkaa
2 isoa porkkanaa
3 punajuurta
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
3 laakerinlehteä
1/2 rkl fenkolinsiemeniä
1/2 rkl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
noin 1 litra vahvaa lihalientä liemikuutioista tai fondista
(suolaa)
tuoretta timjamia viimeistelyyn
keitettyjä perunoita tai perunasosetta tarjoiluun

Ruskista ensin toisen pakkauksen lihat. Kuori juurekset ja sipuli sekä valkosipulinkynnet. Leikkaa juurekset isoiksi paloiksi ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Lisää pataan ruskistetut lihakuutiot ja juureksia sekä mausteita. Ruskista toisen pakkauksen lihat ja lisää pataan ne sekä loput juureksista ja mausteista. Valmista lihaliemi ja kaada pataan. Anna padan kuumentua uunissa 200 asteessa ensin puoli tuntia ja laske lämpötila sitten 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 1 1/2 tuntia. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit ottaa osan liemestä pieneen kasariin ja suurustaa sen ja lisätä kevyesti sekoittaen padan joukkoon. Viimeistele pata tuoreella timjamilla ja tarjoa joko keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.


Aiheet: , , , , , , , , , , , , ,

Yksi kommentti

  1. Syksy on pataruokien

    Syksy on pataruokien sesonkia! Valmista vaikka pyhainpaivaksi herkullinen liha-juurespata. Pitka haudutusaika tuo raaka-aineiden parhaat maut esiin. Tasta reilusta annoksesta riittaa tarjottavaksi myos vieraille.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    MLS3500

    19. 2. 2019 23.56

Kirjoita kommentti