Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 10. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lihapata linsseillä ja juureksilla

Tänään tekee mieli valmistaa lämmikkeeksi hyvää, tuhtia ruokaa. Haasteeseen vastaa kuumana höyryävä lihapata, joka on höystetty juureksilla ja linsseillä. Yrtit viimeistelevät padan herkullisen tuoksun ja maun.





Lihapata linsseillä ja juureksilla

1 porsaan sisäfilee
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 pussi (500-750 g) isoja juureskuutioita, pakaste
1 tölkki (400g/260g) ruskeita linssejä suolavedessä
1 l vettä
1 pahvitölkki(500 g) paseerattua tomaattia
1 pieni tölkki tomaattipyreetä
1/2-1 tl jeeraa
2 tl timjamia
2-3 lihaliemikuutiota tai fondia
mustapippuria myllystä
suolaa
oreganoa

Viimeistelyyn

tuoretta oreganoa tai lehtipersiljaa

Viipaloi ja halutessasi suikaloi liha. Ruskista lihapalat hyvin öljyssä pannulla. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla paiston loppupuolella. Siirrä lihapalat kattilaan tai isoon paistokasariin. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista öljyssä kuultaviksi, siirrä lihojen joukkoon. Lisää joukkoon juureskuutiot, siivilässä huuhdotut linssit, vesi, paseerattu tomaatti, tomaattipyree, jeera, timjami ja liemikuutiot tai fondi. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Keitä kypsäksi niin, että juureksissa on purtavaa. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa, samoin mustapippuria. Lisää oreganoa reilusti, sekoita pataa ja anna hautua muutama minuutti ennen tarjoilua. Hienonna tuoretta oreganoa tai lehtipersiljaa padan päälle.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti