Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 6. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lihapullaspagetti hapankorppumurulla

Lihapullaspagetti on monille mieluisaa ruokaa. Varsinkin lapsille se maistuu hyvin. Sen tekeminen käy ihan nopeasti, kun käytät valmiita lihapullia. Tähän kastikkeeseen lisäsin paljon ruohosipulia, koska sitä meillä kasvaa keittiöpuutarhassa ja sen makuhan on niin kesäinen. Kokeilin, miltä spagetti maistuisi hapankorppumurulla ja hyvältähän se, ainakin meidän perheen mielestä. Kannattaa kokeilla!


Lihapullaspagetti hapankorppumurulla

1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
rypsiöljyä
1 (2,5 dl) ruokakermaa
maizenaa
noin 5 kpl/ annos valmiita lihapullia, esim. ruotsalaiset lihapullat, Lidl
suolaa
mustapippurirouhetta
runsaasti ruohosipulia hienonnettuna (+ viimeistelyyn)
2-3 hapankorppua murskattuna

Kuullota sipulit öljyssä pannulla tai paistokasarissa. Lisää kerma ja huuhtaise purkki vesitilkalla ja kaada pannulle. Saosta kastike vaaleille kastikkeille tarkoitetulla maizenalla ja keitä kastiketta kunnes se sakenee.
Lisää lihapullia sen mukaan, kuinka monta halutaan annosta kohti. Kuumenna kunnes lihapullat ovat kuumat. Tarkista maku ja lisää vähän suolaa ja rouhittua mustapippuria sekä reilusti ruohosipulia.
Rouhi hapankorput mahdollisimman pieneksi muruksi.
Valuta spagetti ja tee annokset, viimeistele ne ruohosipulilla ja hapankorppumurulla.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti