Umami muualla Facebook

Julkaistu 4. 7. 2018 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lihapullat palsternakka-kermakastikkeessa

Valmiit lihaiset lihapullat ovat mainio ratkaisu mökkioloissa. Niistä saa helposti hyvän kastikkeen alkeellisissa mökkioloissa. Meidän mökillämme on onneksi kaasujääkaappi, jossa voi säilyttää kylmäsäilytystä tarvitsevat ruokatarvikkeet. Pieni kahden liekin kaasuliesi on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Toisella kiehuu spagetti ja toisella kastike. Hyvältä maistui kaikkien mielestä. Jälkiruoaksi paistoimme lettuja, jotka söimme vadelmahillon kanssa.


Lihapullat palsternakka-kermakastikkeessa

3-4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynsi
1 palsternakka
rypsiöljyä
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2,5 dl ruokakermaa
maissitärkkelystä
noin 30 lihapullaa (ruotsalaisia lihapullia Lidlistä)
suolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi

parmesaania vastaraastettuna

Tarjoiluun

täysjyväspagettia tai tuorepastaa.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet sekä kuutioi palsternakka. Kuumenna öljyä paistokasarissa ja pane ainekset paistumaan. Sekoittele. Lisää vesi ja lihaliemikuutio ja kuumenna sekoittaen. Kaada kasariin kerma. Kuumenna ja ripottele joukkoon maissitärkkelys. Sekoita kastike tasaiseksi. Keitä muutama minuutti, kunnes palsternakka on pehmennyt. Lisää lihapullat ja anna kiehua kannen alla alhaisella lämmöllä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja rouhi kastikkeeseen mustapippuria. Raasta parmesaania annosten viimeistelyyn.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti