Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Satu Kemppainen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lohi-sahramikastike pastalle

Sateesta huolimatta ilmassa on kevättä. Auringonkeltainen sahrami maustaa ja värjää päivän pastaruoan.

Kevät on täynnä lintujen laulua ja iloista ilmataituruutta. Tänään olen kuullut peipposia ja kurkia sekä nähnyt merikotkien liitelevän korkealla taivaalla.













Lohi-sahramikastike pastalle

1 rs (250 g) tuorepastaa
200 g lohifileetä
1/2 tuore kurkku
3 dl kalalientä (fondista)
1/2 annospussillista sahramia
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tilliä
parmesaanijuustoa raastettuna

Leikkaa lohi kuutioiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kuutioiksi. Kiehauta kalaliemi, lisää sahrami ja kerma. Keitä kunnes kastike hieman sakenee. Lisää joukkoon lohi- ja kurkkukuutiot. Keitä vielä 5 minuuttia. Kiehauta pasta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja kääntele kastike joukkoon. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Ohje Tiia Koskimies.


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti