Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 7. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lohikastike spagetille

Samalla kun spagetti kiehuu, teet tämän maukkaan kastikkeen. Voisiko olla parempaa pikaruokaa!










Lohikastike spagetille

4-6 annosta

tilkka rypsiöljyä
600 g lohi- tai kirjolohifileetä suikaloituna
suolaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 varsisellerinvartta
2 rkl öljyä
1 prk chilimaustettua tomaattimurskaa
vettä
1 kasvisliemikuutio
tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna

Tarjoiluun

täysjyväspagettia (noin 100 g kuivaa spagettia/hlö)
parmesaania raastettuna

Kuumenna öljy pannulla ja paista lohisuikaleet. Kääntele niitä varovasti lastalla, kunnes suikaleet ovat kauniisti ruskistuneet. Ripottele kalapaloille suolaa. Nosta pannu syrjään. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkana ja sellerinvarret pieniksi kuutioiksi. Mittaa öljy kattilaan ja lisää kasvikset. Paista ne pehmeiksi välillä sekoitellen. Lisää tomaattimurska ja noin puoli säilykepurkkia vettä. Kuumenna ja lisää joukkoon liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Kaada kastike sitten kalapalojen päälle tai lisää kalapalat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Viimeistele maku hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla. Tarjoa vastakeitetyn spagetin ja vastaraastetun parmesaanin kanssa.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti