Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 1. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lohikeitto

Lohikeitto maistuu koko perheelle. Lisää keittoon tuoretta lohta ja lisää kylmäsavulohta makua antamaan. Lohikeitto valmistuu nopeasti, kun käytät peruna-keittokasvissekoitusta.






Lohikeitto

1 l vettä
2 vihannes- tai kalaliemikuutiota tai -lientä
1 ps (750 g) peruna-keittokasvissekoitus, pakaste
noin 500 g tuoretta lohta tai kirjolohta
1 pkt kylmäsavulohta
1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, esim. sitruunapippuri
(noin 1 dl hienonnettua pinaattia)
suolaa
mustapippuria myllystä
ruohosipulia

Mittaa vesi tai liemi kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Ellei sinulla ole valmista lientä, lisää liemikuutiot ja peruna- ja keittokasvissekoitus. Keitä, kunnes peruna-kasviskuutiot ovat kypsät. Lisää kuutioitu lohi ja suikaloitu kylmäsavulohi sekä ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä ja lisää pinaatti, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Rouhi mausteeksi mustapippuria ja lisää reilusti ruohosipulisilppua. Peitä kattila kannella ja anna hautua noin 10 minuuttia, jolloin lohi kysyy kiehuvan kuumassa liemessä.

Pssst! Juhlavaan versioon voit korvata ruokakerman kuohukermalla ja lisätä keittoon myös katkarapuja.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti