Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 8. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Maksa-kasvispata

Maksasta valmistat maukkaan pataruoan. Maksa ruskistuu ja kypsyy nopeasti, joten ruoanlaittoon ei tuhraudu liikaa aikaa. Lapsiperheessä ruoka pitää saada kiireesti pöytään vanhempien työpäivän jälkeen, joten tämä pata on kätevä heille. Lisäksi kaikki saavat maksasta rautaa.

Vaikka omat lapseni ovat aikuisia ja muuttaneet jo kauan sitten kotoa, teen mielelläni ruoan arkena nopeasti, jos mahdollista, ja mielellään sen verran isomman annoksen kerrallaan, että siitä syö vielä seuraavanakin päivänä. Kun ruokaa on tehnyt päivittäin koko ikänsä, haluaa vanhempana päästä helpommalla. Juhlat ovat sitten erikseen, ja joskus arkenakin tai viikonloppuna tekee mieli valmistaa ruokaa, joka saa muhia pitkään liedellä tai uunissa.

Maksa-kasvispata

noin 300 g naudanmaksaa
1 punasipuli
rypsiöljyä
1 tetra (500 g) paseerattua (passata) tomaattia
1 tlk (400/240 g) kikherneitä
1 pieni pussi keittojuureksia
1 lihaliemikuutio
loraus makeaa chilikastiketta
mustapippuria myllystä
noin 2 tl oreganoa
(suolaa)

Tarjoiluun

ranskankermaa tai smetanaa

Kuutioi maksa ja hienonna sipuli. Paista niitä paistokasarissa öljyssä, kunnes maksa on ruskistunut joka puolelta, mutta ei läpikypsää.
Lisää kasariin paseerattu tomaatti, huuhdo purkki tilkkasella vettä ja lisää kasariin. Lisää valutetut kikherneet sekä pienet pakastejuurekset. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää murennettu liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit tarjota padan kanssa ranskankermaa tai smetanaa.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti