Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 10. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Maksaviipaleita kermakastikkeessa

Maksa on paitsi maukasta, myös terveellistä sisältämänsä raudan takia. Se kypsyy nopeasti ja on mureaa. Maksan kanssa tarjotaan perinteisesti paistettua sipulia ja pirteää puolukkasurvosta tai -hilloa. Tarjosin maksaviipaleiden kanssa myös herkullista papusalaattia.










Maksaviipaleet kermakastikkeessa

1 pkt viipaloitua maksaa
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä
1 prk ruokakermaa, esim. Mustapekka- tai Kolmen juuston-
timjamia
meiramia
suolaa tai soijakastiketta

Lisäksi

1 iso sipuli hienonnettuna
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn

persiljaa hienonnettuna

Mausta maksaviipaleet suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista maksaviipaleet molemmin puolin. Lisää ruokakerma ja timjamia. Anna kiehua hiljalleen, kunnes maksaviipaleet ovat läpikypsyneet, eikä niiden pintaan nouse enää verta. Lisää meiramia. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos nestettä on haihtunut liikaa. Kuumenna, jos lisäät vettä. Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa tai tilkalla soijakastiketta. Lisää kastikkeeseen persiljasilppua. Tee maksan kypsyessä sipulilisäke. Paista hienonnettua sipulia öljyssä, kunnes se on pehmeää. Mausta sipuli. Tarjoa maksan kanssa puolukkasurvosta tai -hilloa ja halutessasi myös perunamuusia, joka valmistuu nopeasti mikroaaltouunissa valmiista, pakastetusta perunamuusiaineksesta pussin ohjeen mukaan.

Papusalaatin ohje löytyy täältä.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti