Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 10. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Mantelikuorrutettu appelsiinilohi

Sulatin pakastetun lohifileen ja mietin, mitä siitä tekisin. Kotona oli pussillinen mantelilastuja ja hyvää appelsiinimarmeladia, jossa oli hillottuja kuorenpalasia mukana. Siitä idea, ja helpompaa lohen valmistusta tuskin onkaan. Olen kyllä tehnyt samaa joskus aiemminkin kauan sitten. Kannattaa kokeilla!






Mantelikuorrutettu appelsiinilohi

1 lohi- tai kirjolohifilee
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
2 rkl appelsiinimarmeladia
mantelilastuja

Jogurttikastike

2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
mustapippuria
1 rkl makeaa chilikastiketta
ruohosipulia

Pane uuni kuumenemaa 200-asteiseksi. Pane filee leivinpaperille uunipannulle tai vuokaan. Mausta se suolalla ja rouhitulla pippurilla. Kun uuni on kuumentunut, sivele fileelle appelsiinimarmeladia ja levitä pinnalle mantelilastuja. Paista fileetä noin 20 minuuttia, kunnes se on kypsä ja mantelilastut ovat saaneet väriä. Tarjoa jogurttikastikkeen, hyvän vihreän salaatin ja tuorepestolla maustetun perunamuusin kanssa.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti