Umami muualla Facebook

Julkaistu 27. 7. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Kuningatarmuffinit

Vadelmista ja mustikoista syntyy kuningatarherkkuja. Leivoin kuningatarmuffineita, joista tuli niin hyviä, että vain yksi näköjään nököttää enää tarjoiluastialla keittiön pöydällä. Syöjinä oli pääasiassa kaksi reipasta pikkupoikaa, joille ne maistuivat todella hyvin :).








Kuningatarmuffinit

16 kpl

100 g voita
3 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl mustikoita
1 1/2 dl vadelmia
1 dl kermaviiliä tai kermaa
2 munaa

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita ne hyvin keskenään. Lisää marjat, kermaviili tai kerma, munat ja voi. Sekoita hyvin. Lado uunipellille 16 muffinivuokaa (voit laittaa kaksi vuokaa päällekkäin, että vuoasta tulee tukevampi). Jaa taikina vuokiin ja nosta pelti keskiuuniin. Paista, kunnes muffinit ovat kauniisti ruskistuneet. Kokeile myös tikulla kypsyyttä. Paistoaika 15-noin 25 minuuttia riippuu uunin tehokkuudesta, joten tarkkaile kypsymistä. Ajastin on siinä hyvänä apuna. Tarjoa lämpiminä kahvin tai maidon kanssa.


Aiheet: , , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti