Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 2. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Marttaliitto ry Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Martat – Innostu ja onnistu keittiössä

Martat-keittokirja (Gummerus) ilmestyi tammikuussa juhlistamaan Martta-toiminnan 120-vuotisjuhlaa. Martat ovat neuvoneet vuodesta 1899 naisia niin kodinhoidossa kuin ruoanlaitossa. Nyt julkistettu kirja on kodin hyvä peruskeittokirja, josta löytyy suomalaisen ruokakulttuurin perusohjeiden lisäksi myös tämän ajan henkeen tehtyjä reseptejä.

Kirjaa voi suositella kaikille, joita hyvät, terveelliset ja edulliset kotiruoat kiinnostavat sekä erityisesti lapsiperheille, että lapset saavat tutustua oman maan ruokaperinteeseen. Itseäni alkoivat kiinnostaa erityisesti hapankaalikeitto, limemarinoidut silakat, silakat juurespedillä, kasvispyörykät, kokonainen timjamibroileri, villisalaatti ja monet muut.Kirjan lopussa on hyvä tietopankki, josta löytyvät viikon ruokalista, lyhenteiden merkitys, mittojen muuntaminen, ainesten dl-määrän muuntaminen painoiksi, luettelot kodissa pidettävistä perusraaka-aineista ja kotiin hankittavista ruoanlaiton perusvälineistä ja ensimmäiseen omaan kotiin hankittavista perusastioista.

Marttaliitto Ry
Martat on kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Suomessa on 14 Marttapiiriä (16 toimipistettä), joihin kuuluu yli 1 200 yhdistystä. Järjestö viettää 120-vuotisjuhlavuottaan 2019, mille Marttojen keittokirja luo osaltaan maistuvan avauksen. Lue Martta-järjestön perustamisesta.

Kirjan tiedot

Martat-keittokirja – Innostu ja onnistu keittiössä
Gummerus kustannus, tammikuu 2019
Sivumäärä 240
Sidosasu Sidottu
Koko 170 x 230 mm
Kirjastoluokka 68.2
ISBN 9789512409204
Kategoriat Tieto- ja harrastekirjat


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti