Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 1. 2017 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Matkamuistoissa hyvät kahvihetket

Ebookers haastoi kahviasiantuntijan Sanni Sointulan avuksi pohtimaan, mistä löytyy mahdollisimman laadukas kahvihetki suomalaisille suosituimmissa matkakohteissa. Helsinkiläinen kahvilayrittäjä Sointula on kahvinmaistelun eli Cup Tastingin hallitseva suomenmestari ja edustanut Suomea Cup Tastingin maailmanmestaruuskilpailussa.

Suomalaiset ovat maailman kovimpia kahvinkuluttajia. Raakakahvia menee Suomessa henkeä kohden runsaat kymmenen kiloa vuodessa. Se on noin kaksinkertainen määrä kuin kahvien mahtimaassa Italiassa.

”Siksipä ei olekaan ihan samantekevää, missä ja miten suomalainen nauttii kahvinsa ulkomailla. Onnistunut kahvihetki voi olla keskeinen osa positiivista matkakokemusta”, sanoo Suomen johtavan nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen.

Millaista sitten on hyvä kahvi?

”Hyvä kahvi on kuin onnistunut matka. Se on henkilökohtaista. Se on makuasia. Myös konteksti, jossa kahvi nautitaan, merkitsee todella paljon”, Sointula sanoo.

”Voi kiteyttää, että hyvä kahvi on kasvatettu otollisessa ympäristössä, prosessoitu, säilötty, kuljetettu ja lopulta keitetty oikein. Yleinen harhaluulo on, että tummapaahtoinen kahvi olisi jotenkin automaattisesti parempaa. Näin ei ole, vaan tummalla paahdolla saadaan korkeintaan peitettyä tehokkaammin huonon kahvin ikävät sivumaut”, hän jatkaa.

Sointula on kiertänyt kahvin perässä ympäri maailmaa ja pakkailee nytkin laukkujaan Costa Rican ja Panaman matkaa varten. Sointulan mielestä erikoiskahviloiden kiertäminen on hauska tapa tutustua matkakohteen paikalliseen kulttuuriin, koska kahvilat sijaitsevat usein hieman syrjässä tunnetuimmilta turistialueilta.

”Hyvä kahvila on monen asian summa. Kun etsitään erittäin laadukasta kahvia, trendi on nyt sellainen, että kahvila keskittyy usein yksinomaan kahvin tarjoiluun. Aina ei saa edes välttämättä croisanttia”, Sointula sanoo.

Tässä ovat kahviasiantuntijan poiminnat ebookersin kymmenen suosituimman matkakohteen listalta.

Berliini

Berliini on huikea kaupunki laatukahveja arvostavalle matkailijalle. Coffee Profilers on kansainvälisen World Brewers Cupin voittaneen Stefanos Domatiotiksen huippukahvila. Five Elephant tarjoilee laatukahvien ohella herkullisia juustokakkuja. Chapter One tarjoilee kreikkalaisen TAF-paahtimon kahveja, jotka ovat suosikkejani.

Tukholma

Mariatorgetin metroaseman läheisyydessä sijaitsee Tukholman kahvimekka. Drop Coffee on yksi pohjoismaisten paahtimoiden uranuurtajista. Kahvilan läheltä löytyy myös Helsingissä tutuksi tullut Johan & Nyström. Cafe Esaias tarjoilee Ruotsin arvostetuimpiin lukeutuvan paahtimon Da Matteon kahveja. Snickarbacken 7 -kahvila ja taidegalleria on yksi kauneimmista kahviloista, joissa olen vieraillut.

Lontoo

Lontoossa en ole itse päässyt käymään vuosiin, mutta kahviympyröissä olen tutustunut heidän kahveihinsa ja Lontoo on kuuluisa erinomaisista kahviloistaan. Kaffeine, Workshop Coffee ja Prufrock ovat vierailulistani kärkinimet ja odotan innolla, että pääsen testaamaan!

Kööpenhamina

Coffee Collective on paahtimo, jolla on kahvilat kauppahallissa Tovrehallernessa ja ravintolakatu Jaegersborggadessa. Coffee Collective tekee mahtavaa työtä koko ketjun varrella viljelmiltä kahvikuppiin asti. Heidän kahviloissaan voi törmätä myös suomalaiseen Mikaela Wallgreniin, joka on parhaiten kahvikisoissa pärjännyt suomalainen ja tuli tänä vuonna hopealle suodatinkahvin maailmanmestaruuskisoissa World Brewer’s Cup:ssa. Myös kaunis Atelier September ja uusi tulokas April Coffee takaavat hyvän kahvihetken.

Lähde: ebookers, Cup Tastingin suomenmestari Sanni Sointula

Suomalaisten top 10 matkakohteet ebookersilla

1. Berliini
2. Praha
3. Budapest
4. Riika
5. Rooma
6. Lontoo
7. Barcelona
8. Tukholma
9. Kööpenhamina
10. Pariisi

Lähde: ebookers

Tiedote: Oy Ebookers Finland Ltd


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti