Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 2. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Readme.fi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Matleena Lahden suomalaiset ruokasuosikit

Matleena Lahden viime vuoden elokuussa ilmestynyt Klassikot – suomalaiset ruokasuosikit -kirja (readme.fi) sattui käteeni ja olen lukenut sitä mielenkiinnolla sekä silmilläni herkutellut kirjan ruokakuvilla.

Kirja sisältää perinneruokia, uudempia klassikoita, meille kotiutuneita kansainvälisiä ruokia muun muassa Ranskasta ja Italiasta ja 15 porvoolaiskahvilan ja -ravintolan klassikko-ohjetta. Perinneruoista mainittakoon yllättävä makaronivellin ohje, joka aikanaan oli aivan turhaan koulujen inhokkiruoka tillilihan tapaan, mutta myös monien lasten pitämä kotiruoka, iltavelli. Perinneruoista mukana ovat vain muutaman mainitakseni läskisoosi, pullavanukas, lihakeitto, aleksanterin leivokset, tuulomantorttu ja tietysti Matleena Lahden kotikaupungin kuuluisat runebergintortut. Meille kotiutuneita ruokia ovat esimerkiksi amerikkalainen omenapiiras, caesarsalaatti, fish & chips, mack & cheese jne.

Kirja on hyödyllinen varsinkin nuoren perheen keittiössä, koska sieltä löytyvät kaikki tarpeelliset ohjeet. Lapsiperheessä on hyvä valmistaa ruoat itse alusta asti ja syödä joka päivä yhteinen ateria. Näin lapset oppivat suomalaista ruokakulttuuria ja uusia ruokia sekä saavat kertoa ruokapöydässä päivän tapahtumista. Yhteinen ateria on päivän kohokohta koko perheelle.

Kustantaja kertoo:

Uusi kirja suositun Raakasuklaata ja superruokaa -kirjan tekijältä!
Kirja kokoaa yhteen upeimmat suomalaiset perinneherkut sekä keittiöidemme suosikkiklassikot maailmalta.
Kotoisat ohjeet läskisoosista pullapitkoon ja ranskalaisesta sipulikeitosta erilaisiin klassikkoleivoksiin maistuvat niin arkena kuin juhlissa. Ohjeet on toteutettu perinteisesti ja luotettavasti klassikkomakuja kunnioittaen.
Kirjan sykähdyttävän kauniit kuvat on otettu kulinaristien kohtauspaikkana tunnetussa Porvoossa. Historiallinen miljöö mukulakivikatuineen ja hurmaavine puu- ja kivitaloineen luovat upeat puitteet klassisille makuelämyksille – myös kotikeittiöissä.

Kirjan tiedot

Lahti, Matleena
Klassikot – 100 suomalaista perinneherkkua ja ruokasuosikkia
Kuvat Niko Laurila, Satu Nyström
Sivuja 250
Hinta 18,90 € Adlibris
Kovakantinen, sidottu tai koteloitu
Väri Nelivärinen
ISBN 9789523214521
Kustantaja Readme.fi
Julkaistu 08.2017


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti