Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 10. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Maukas broileripata

Nopeasti kypsyvä broileri on hyvää arki- ja viikonloppuruokaa.

Broilerin maustamisessa voi käyttää melkein mitä tahansa mausteita, ja aina tulee erilaista hyvää. Edullistakin broileri on. Itse käytän aina maustamattomia broilerituotteita, koska pidän maustamisesta ja silloin saan ruokaani sellaisia makuja kuin itse haluan. Broileriruokien joukkoon voi aina lisätä erilaisia kasviksia, jotka tekevät ruoasta monipuolisemman ja värikkäämmän.


Broileripata

4 annosta

rypsiöljyä
1 pkt (800 g) broilerin ohutleikkeitä
1 ps (180 g) suikalejuureksia, pakaste
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tlk (370 g) tomaattimurskaa, esim. Mutti
3 dl vettä
2 annosrasiaa kanafondia, esim. Fond ”du chef”
noin 1 rkl hunajaa
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
2 rkl kapriksia
1 1/2 tl basilikaa
1 1/2 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
1/2 dl persiljaa hienonnettuna

Tarjoiluun

tummaa riisiä

Kaada öljyä pannulle, kuumenna öljy ja paista siinä ohutleikkeet kahdessa erässä.  Kaada syvään paistokasariin tai kattilaan öljyä ja lisää suikalejuurekset sekä valkosipuli. Paista niitä sekoitellen ja lisää tomaattimurska. Lisää vettä tomaattimurskatölkkiin ja huljauta kasariin. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kanafondi, hunaja sekä paistetut ohutleikkeet.  Anna ruoan kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Huuhtele ja halkaise paprikat ja poista siemenet. Suikaloi paprikat ja lisää ruoan joukkoon. Lisää samoin kaprikset ja kuivatut yrtit sekä rouhi pataan reilusti mustapippuria. Anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku. Viimeistele persiljalla. Tarjoa keitetyn, tumman pikariisin kanssa.

DSC_0051


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti