Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 10. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Maukas juures-papukeitto

Keittojen tekeminen on mukavaa ja rentouttavaa. Hyvällä kokkiveitsellä on hauskaa kuutioida, suikaloida tai viipaloida ja hienontaa. Pieniksi pilkotut kasvikset kypsyvät nopeasti, ja keitto on tuossa tuokiossa valmis. Kasviksia ei pidä ylikypsentää, ne ovat herkullisempia al dentenä. Papujen proteiini tekee keitosta ravitsevan ilman lihaa.








Juures-papukeitto

4 annosta

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
pala purjoa
2 porkkanaa
pala juuriselleriä
noin 1 l vettä
2-3 kasvisliemikuutiota
1/2 (n. 250 g) savojinkaalia
1 tlk (400/240 g) papumixiä
1/2 rkl oreganoa
1/2 rkl lipstikkaa
(suolaa)
mustapippuria myllystä
persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada öljyä kattilaan ja lisää sipulisilput. Anna hautua pehmeiksi. Huuhdo ja viipaloi purjo ja lisää kattilaan. Kuutioi juurekset ja lisää kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna liemikuutiot kattilaan. Anna keiton kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää suikaloitu savojinkaali ja huuhdotut, valutetut pavut sekä yrttimausteet. Anna kiehua vielä 10 minuuttia. Tarkista maku, ja lisää halutessasi suolaa ja mausteita sekä rouhittua mustapippuria. Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa keiton kanssa hyvää leipää.

Pssst!

– Työpäivän jälkeen, kun ruoka pitää saada nopeasti valmiiksi, käytä pakastejuuressekoituksia.

– Jos kaipaat ehdottomasti keittoosi lihaa, lisää sen joukkoon esim. pussillinen kinkkusuikaleita.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti