Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 9. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Maukas punajuurikastike spagetille

Punajuuresta valmistat maukkaan, edullisen spagetinkastikkeen, joka maistuu koko perheelle.














Punajuurikastike spagetille

4 annosta

3-4 pienehköä punajuurta
noin 100 g juuriselleriä
3 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
2 dl vettä
2 dl appelsiinitäysmehua
1-2 rkl sitruunamehua
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
1/2 rkl timjamia
1/2 rkl salviaa
persiljaa
Grana Padano tai Aura-juustoa

Lisäksi

täysjyväspagettia

Kuori punajuuret ja juuriselleri ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet sekä punasipuli ja paloittele ne. Pane kaikki kasvikset mikron kestävään kulhoon kypsennä niitä noin 10 minuuttia. Siirrä ainekset sitten kattilaan. Lisää vesi, appelsiinitäysmehu ja sitruunamehua. Kuumenna kiehuvaksi ja murenna liemikuutiot kattilaan. Anna kiehua 10-15 minuuttia ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku: jos kaipaat lisää happamuutta, lisää vähän sitruunamehua, jos kaipaat makeutta, lisää hiukan sokeria tai hunajaa. Hienonna persiljaa ja raasta juustoa. Sekoita kastike ja persilja vastakeitetyn, valutetun spagetin joukkoon. Tarjoa lisäksi vastaraastettua Grana Padano- tai murennettua Aura-juustoa.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti