Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 11. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Maukkaat lohipihvit

Lohipihvit ja raikas jogurttikastike on lyömätön yhdistelmä. Uunilohta jäi tähteeksi sen verran paljon, että pakastin loput ja tänään valmistin siitä lohipihvejä. Voit valmistaa lohipihvejä myös tuoreesta lohesta tai graavilohesta tai käytä lohipihveihin tuorelohi-kylmäsavulohiyhdistelmää.








DSC_0003

Maukkaat lohipihvit

6 kpl

400 g kypsennettyä lohta
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl kalakastiketta (Nam Pla)
vajaa 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 iso muna
muutama kevätsipulinvarsi

Paistamiseen

noin 1/2 dl rypsiöljyä

Jogurttikastike

2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1/2 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
ruohosipulia hienonnettuna

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Perkaa lohesta kaikki ruodot ja revi kala sormin pieniksi paloiksi lautaselle. Mittaa korppujauhot kulhoon ja lisää vesi, sitruunamehu, kalakastike, suola sekä mustapippuria myllystä ja sekoita hyvin. Lisää kulhoon lohi sekä muna ja ohuiksi viipaleiksi leikattua kevätsipulia. Sekoita seos tasaiseksi. Kaada pannulle rypsiöljyä ja anna sen kuumentua. Ota desilitran mitta ja täytä se lohiseoksella aivan pintaan saakka. Kumoa seos kuumalle pannulle. Paista pihvit kahdessa erässä. Vähennä lämpöä keskilämmölle ja anna pihvien paistua rauhassa kauniin ruskeiksi toiselta puolelta ennen kuin käännät ne. Käytä ohutta lastaa.  Pihvit ovat melko hauraita, joten käännä ne varoen. Nosta pihvit leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai pellille. Anna niiden jälkikypsyä sisältä 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarjoa pihvit esimerkiksi perunamuusin ja vihreän salaatin kanssa.

DSC_0011

 


Aiheet: , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti