Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 11. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Minimurekkeet, vuohenjuustoperunat ja kikhernesalaatti

Jauhelihasta on helppo valmistaa monenlaisia, hyviä ruokia edullisesti. Muffinipellissä valmistetut minimurekkeet ovat suorastaan herkkuruokaa. Maukkaat vuohenjuustoperunat maistuvat niiden kanssa loistavasti. Sitruunainen kikhernesalaatti on raikas lisä tälle ateriakokonaisuudelle.












Minimurekkeet

12 kpl

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 dl korppujauhoja
2 tl suolaa, Jozo mineraalisuolaa*
2 tl jauhelihamaustetta, Meira
2 tl limemausteseosta, Meira
2 tl paprikajauhetta, Meira
2 dl maitoa
2 munaa
800 g sika-nautajauhelihaa (60/40 %)

Pinnalle

tomaattiketsuppia
korppujauhoja

* Käytä mineraalisuolaa, jossa on 70 % vähemmän natriumia kuin tavallisessa suolassa. Jos käytät tavallista suolaa, lisää sitä vähemmän.

Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Mittaa kulhoon korppujauhot, maito, kuullotettu sipulisilppu, suola ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna seistä muutama minuutti, kunnen korppujauhot ovat turvonneet. Sekoita joukkoon munat. Lisää liha ja sekoita mureketaikina puhtain käsin tasaiseksi. Pyöritä taikina 12 tasakokoiseksi palloksi ja pane ne muffinipellin koloihin. Taputtele pallot tasapintaisiksi. Sivele pullasiveltimellä ketsuppia murekkeiden pinnalle ja ripottele päälle korppujauhoja. Pane uunipellille leivinpaperiarkki ja nosta muffinipelti pellille. Nosta pelti uunin keskiosaan. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

dsc_0012-001

Vuohenjuustoperunat

4 annosta

1 ps (500 g) peruna-sipulisekoitusta
1 tl mineraalisuolaa
1/2-1 tl pippurisekoitusta
200 g vuohenjuustoa
2 1/2 dl ruokakermaa, 15 %

Pane jäinen peruna-sipulisekoitus pyöreään uunivuokaan ja peitä mikroaaltouunikuvulla. Kypsennä mikroaaltouunissa 15 minuuttia. Nosta vuoka mikrosta, lisää suola sekä pippurisekoitus ja sekoita hyvin. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja asettele ne vuoan pinnalle. Kaada kerma tasaisesti päälle. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin ja kypsennä 30 minuuttia.

dsc_0004-006

Kikhernesalaatti

2 isoa, kypsää tomaattia
1 dl paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
1-2 valkosipulinkynttä
1 tlk (410/250 g) kikherneitä

Persiljakastike

1 ruukku persiljaa tai lehtipersiljaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl mineraalisuolaa
mustapippuria myllystä

Pese tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Pane tomaattikuutiot kulhoon. Rouhi oliivit karkeasti veitsellä ja lisää kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä ja lisää kulhoon. Kaada kikiherneet lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin ja lisää kulhoon. Pane persilja monitoimikoneeseen ja lisää kastikeainekset. Jauha tasaiseksi ja kaada ainesten päälle kulhoon. Sekoita salaatti hyvin ja anna sen marinoitua jonkin aikaa ennen tarjoilua.


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti