Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 4. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /Alvar Lappalainen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Minttuinen hernesosekeitto ja vuohenjuustoseos

Tuoreet herneet ovat monen herkku, niin myös minun. On ihanaa istua ulkona ja napostella herneitä niin paljon, että saa vähäksi aikaa tarpeekseen. Tuorehernekeitto tuoreella mintulla maustettuna on raikas, kesäinen keitto. Tuoreista herneistä voit myös soseuttaa esim. tuorejuuston ja valkosipulin kanssa hyvän tahnan leivälle tai peston tapaisen seoksen pastalle.

Osta useampi litra herneenpalkoja ja irrota herneet. Jos herneitä jää yli sen, mitä tarvitset tähän keittoon, keitä niitä 2 minuuttia, jäähdytä ja pakasta.

Pssst!
Tee keitto pakasteherneistä muulloin kuin kesällä.



Minttuinen hernesosekeitto ja vuohenjuustoseos

4 annosta

6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
6 dl tuoreita herneitä tai
2 ps (à 200 g) pakasteherneitä
1/2 dl tuoreita mintunlehtiä
valkopippuria myllystä
suolaa

Vuohenjuustoseos

100 g vuohenjuustoa
1 rs (200 g) ranskankermaa
ripaus suolaa
1-2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua

Viimeistelyyn

mintunlehtiä

Kuumenna vesi kiehuvaksi teräskattilassa ja lisää kanaliemikuutio murennettuna. Kaada kattilaan tuoreet tai jäiset herneet. Kun vesi alkaa kiehua uudelleen, anna herneiden kiehua 2 minuuttia. Lisää mintunlehdet ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Huuhtele sauvasekoitin ja soseuta vuohenjuusto ranskankerman joukkoon. Mausta seos. Tarkista sekä keiton että vuohenjuustoseoksen maku. Kuumenna keitto juuri ennen tarjoilua, ja jaa se kulhoihin. Lisää keiton pinnalle vuohenjuustoseosta ja viimeistele annokset mintunlehdillä. Tarjoa alkukeittona hyvän leivän kanssa.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti