Umami muualla Facebook

Julkaistu 25. 4. 2017 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Muhkea Feta-salaatti

Talven aikana itse kullekin on saattanut tulla muutama lisäkilo. Nyt on aika karistaa ne pois, ellei muuten, niin terveyden tähden. Meillä syödään nyt paljon runsaita salaatteja, koska vihanneksissa on vähän energiaa, mutta paljon vitamiineja ja muita terveyttä edistäviä tekijöitä. Vältämme nyt jonkin aikaa varsinkin kaikkea makeaa ja nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja ja katsotaan, alkavatko painot pudota ja olo virkistyä.




Feta-salaatti

2 annosta

1 ruukku lehtisalaattia
10 sentin pala kurkkua
1-2 kypsää tomaattia
1/2 pkt (100 g) Feta-juustoa, kreikkalaista
parmesaania tai Grana Padanoa lastuina
tuoreita yrttejä, esim. timjamia, oreganoa ja basilikaa

Kastike

1 rkl sitruunamehua
2 tl vaaleaa balsamietikkaa
1 tl makeaa sinappia, esim. Kotisinappia
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl neitsyt rypsiöljyä
1 pienehkö sipuli

Aloita salaatinkastikkeesta. Mittaa ainekset lasipurkkiin, sulje kansi ja ravistele purkkia voimakkaasti. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää. Kuori sekä halkaise sipuli ja viipaloi puolikkaat. Pane sipuli joko kastikepurkkiin, mutta ellei purkkiin mahdu, pane sipuli pieneen astiaan ja kaada kastike päälle, sekoita. Anna sipulin pehmetä marinadissa salaatin valmistuksen ajan. Huuhdo salaatti salaattilingossa ja linkoa liika vesi pois. Revi salaatti kahdelle lautaselle. Pese ja kuivaa kurkkupala ja halkaise sekä viipaloi se, jaa viipaleet lautasille. Pese, kuivaa ja halkaise tomaatti/tomaatit, lohko ne ja jaa lautasille. Murenna Feta-juusto lautasille. Lisää salaatteihin kastikkeessa marinoituneet sipuliviipaleet ja kastiketta sekä parmesaanilastuja. Viimeistele annokset yrteillä.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti