Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 7. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Mustikkainen juustokakku

Juustokakut ovat suosittuja. Monesti ohjeet ovat monimutkaisia, kun munista pitää erotella keltuaiset ja vaahdottaa valkuaiset. Tässä ohjeessa niin ei tarvitse tehdä, ja kakun pinnasta tulee kauniin tasainen, eikä se repeile. Juustokakun pinnan voi viimeistellä marjoilla, nyt levitin kakulle ajankohtaisia mustikoita, mutta monet muutkin marjat käyvät. Sivelen usein hyytelösokerista valmistettavan kiilteen marjoille, mikä antaa niille kauniin hehkun ja hiukan makeutta.

Kokeile sinäkin tätä helppoa ja herkullista juustokakkua – onnistut varmasti!

DSC_0005-003

Mustikkainen juustokakku

Pohja

150 g voita
noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
2 rkl kylmää vettä

Täyte

250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljatomusokeria
4 munaa

Viimeistely

4 dl mustikoita

Kiille

1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Peitä halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperipalalla ja kiristä reunus pohjan ympärille. Leikkaa ylimääräinen paperi reunuksen ulkopuolelta pois. Voitele ja jauhota vuoka.

Pehmennä voi kulhossa mikroaltouunin sulatusteholla muutaman sekunnin ajan. Mittaa kuivat aineet johonkin astiaan ja sekoita ne hyvin keskenään. Lisää seos voikulhoon ja nypi taikina muruiseksi. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan pitäisi irrota kulhosta, eli lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Pane taikina vuokaan ja taputtele tasaisesti pohjalle ja reunoille mahdollisimman korkealle. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Paista pohjaa 10 minuuttia (käytä ajastinta) ja valmista sillä aikaa täyte.

Pane kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa täyte tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja nosta vuoka takaisin uuniin. Säädä lämpö 175-asteeseen. Paista juustokakkua noin 45 minuuttia. Siirrä kakku noin 5 minuuttia ennen valmistumista uunissa mahdollisimman ylös, että pinta saa hiukan väriä.

Ota valmis kakku uunista ja anna sen ensin jäähtyä vuoassaan peittämättä. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin kylmenemään ja peitä vuoka esim. lautasella. Voit antaa kakun olla jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään. Levitä kakulle lopuksi mustikat (tai muut marjat). Valmista kiille. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri samalla sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Sivele kiillettä pullasudilla mustikoille. Irrota vuoan reunus vasta tässä vaiheessa ja siirrä kakku varovasti lastan avulla tarjoiluastiaan. Tarjoa kakku sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti