Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Mutakakkua jäätelön ja kermavaahdon kera

Olin lomamatkalla Tanskassa, kun nautimme kahvilassa mieheni kanssa tämän herkun hyvän, vahvan kahvin kanssa. Aterian päälle tällainen jälkiruoka on kyllä liikaa, ainakin minun mielestäni, mutta kun haluat kahville jotain superhyvää, tässä se on.





Mutakakkua jäätelön ja kermavaahdon kera

noin 10 palaa

150 g voita
125 g tummaa suklaata 70%
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 isoa munaa
2-2 1/2 dl hienoa sokeria
3 tl vaniljasokeria (ei vanilliinisokeria)
muutama ripaus suolaa
1 dl erikoisvehnäjauhoja

Tarjoiluun

jäätelöä ja kermavaahtoa ja suklaakastiketta

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Pane leivinpaperi joko irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle ja kiristä reuna pohjan ympärille, tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Leikkaa paperi pois vuoan ulkopuolelta. Voitele vuoka voilla ja jauhota esim. vehnäjauhoilla. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa sulaneen voin joukkoon ja anna sen sulaa kokonaan. Nosta kattila pois levyltä. Vatkaa munat, sokeri, vaniljasokeri ja suola paksuksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja suklaa-voiseos esim. pallovatkaimella sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Kypsennä 20-24 minuuttia kunnes kakun keskiosa ei ole enää löysä. Uuneissa on eroja, uudet uunit ovat tehokkaampia kuin vanhat, joten tarkkaile sopivaa kypsyyttä. Kakku saa olla keskeltä vähän taikinamainen, mutta ei valuva. Peitä vuoka loppuvaiheessa alumiinifoliolla, ettei kakun pinta pala. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua, ja siirrä se sitten tarjoiluvadille tai annoslautasille. Tarjoa kakun kanssa jäätelöä ja kermavaahtoa sekä suklaakastiketta.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti