Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 9. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Nyt maistuu juuressosekeitto

Keitot ovat näin syksyllä hyvää ruokaa. Kun teet ison kattilallisen keittoa, voit ottaa sitä evääksi töihin ja lisäksi pakastaa osan tulevia päiviä varten. Juuressosekeitto on lempeän makuinen, joten voit halutessasi terästää sen makua tuoreella piparjuuriraasteella turkkilaiseen jogurttiin sekoitettuna.








Juuressosekeitto ja piparjuurijogurtti

1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota tai 1 fondiannosrasia
6 isoa porkkanaa
reilu pala lanttua
pala juuriselleriä
1 iso keltasipuli
muutamia valkosipulinkynsiä
1 tl kanelia tai korianteria
suolaa

Piparjuurijogurtti

3 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2-3 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna

Mittaa vesi kattilaan ja pane levy päälle. Kun vesi kiehuu, lisää liemikuutiot tai fondi. Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit ja lisää ne kattilaan. Mausta kanelilla tai jauhetulla korianterilla. Keitä kypsäksi. Valmista sillä aikaa piparjuurijogurtti. Mittaa jogurtti kulhoon, lisää mausteet ja raastettu piparjuuri. Sekoita hyvin. Tarkista maku, ja pane lisäke jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Soseuta keitto. Lisää vettä keittoon sen verran, että saat keitosta sopivasti ohuemman. Kuumenna keitto ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittava määrä. Keiton kanssa maistuu tuore leipä.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti