Umami muualla Facebook

Julkaistu 31. 8. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Omena-kookoskakku

Tämä kakku on ihanan mehevä ja maukas, ja varsinkin kookoksen ystävälle mieleen.

Kakussa mainittuja luomukookossokeria, -hiutaleita ja -kookosöljyä löytyy ainakin ekomyymälöistä. Koko kakun voit tehdä luomuaineksista, jos haluat.













Omena-kookoskakku

Irtopohjavuokaan

luomukookosöljyä
luomukookoshiutaleita

Taikina

3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl luomukookossokeria
1 dl luomukookosöljyä
1 dl voita sulatettuna
2-3 keskikokoista kotimaista omenaa raastettuna

Päälle

noin 3 omenaa viipaleina
kanelia
(isoja luomukookoshiutaleita)

Tarjoiluun

vaniljakastiketta

Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Aseta leivinpaperipala vuoan pohjan päälle ja sulje reunus, leikkaa ylimääräinen paperi pois ulkoreunoilta. Voitele vuoka kookosöjyllä ja jauhota kookoshiutaleilla.

Mittaa jauhot astiaan ja sekoita leivinjauhe joukkoon. Vaahdota munat ja sokerit paksuksi vaahdoksi. Lisää kookosöljy ja voisula sekä omenaraaste. Sekoita ja lisää jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja asettele omenaviipaleet päälle (sekä halutessasi isoja kookoshiutaleita). Ripottele pinnalle kanelia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla kakun keskeltä.

Anna kakun vähän jäähtyä, irrota vuoasta ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

DSC_0019


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti